Det har nog inte undgått något att rymdfärder och rymdforskning inte är någon billig verksamhet. Det är oerhört stora summor pengar som går åt inom rymdforskning. Det kan vara svårt att förstå vad det egentligen är man betalar för. Den som skrapar lite på ytan inser dock att det finns stora vinster för mänskligheten där.

Information

Med hjälp av olika satelliter som skjuts ut i rymden kan forskarna blicka tillbaka på jorden. Här kan vi få information om hur jorden mår och exempelvis om olika klimatförändringar. Vi kan även blicka ut längre bort i rymden och lära oss om universums historia. Vi lär oss också om hur andra planeter och solsystem är uppbyggda. Här finns kunskap som hjälper till att lägga pusselbitarna på plats angående jordens historia.

Kommunikation och navigering

Satelliterna låter oss även skapa olika nät av kommunikation. Med GPS kan vi navigera och utveckla en rad tjänster. Dagens kartor skapade från rymden är så pass detaljrika att det går att zooma in enstaka gator. GPS-systemet har kommit till genom rymdforskningen och att vi har satsat på att skjuta upp satelliter.

Mer än drömmar om Mars

Många tror att rymdforskning handlar om att kunna bosätta människor på Mars eller någon annan planet. Men mycket av forskningen handlar om att förbättra livet här på jorden.

jenny

Author jenny

More posts by jenny

Leave a Reply

Kalender

juni 2022
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

HUR TRÄNAR JAG INFÖR SOMMAREN?