För att förstå hur man bygger en bra hemsida kan det vara en god idé att titta närmare på några goda exempel. Ett bra tips är Sveriges Televisions Nyhetssida där man kan få ett bra prov på hur en bra strukturerad sida ser ut. Idag är det betydligt viktigare att informationen känns relevant och strukturen är logisk än att det finns element på sidan som blinkar och har häftiga funktioner. Med andra ord bör man satsa på att fokusera kring innehållet.

Använda rubriker

Man bör vara insatt i hur man använder olika rubriknivåer och mellanrubriker. Man kan inleda varje sida med en huvudtitel. Under denna har man en ingress som utgör en sammanfattning av hela texten och gärna ger svaret på en eventuell fråga. Själva innehållet bör delas upp med olika mellanrubriker och man kan gärna avsluta med en kortare sammanfattning. Inne i textstycket är det bra att använda punktlistor så fort man listar olika alternativ.

Information för alla

Det är bra att göra en sida som kan nås av alla oavsett bakgrund. Att ge texten en bra struktur gör det lättare för läsaren att ta den till sig. Varje sida bör ha en titel, gärna en ingress och flera underrubriker. I ingressen kan man gärna svara på den grundläggande frågan man försöker besvara. I innehållet kan man veckla ut sitt resonemang. Genom att använda olika rubriknivåer blir läsningen betydligt trevligare. Om man även sammanfattar allt på slutet får man en nöjd läsare.

jenny

Author jenny

More posts by jenny

Leave a Reply

Kalender

oktober 2022
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

HUR TRÄNAR JAG INFÖR SOMMAREN?